Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.02.07

Visszapillantó!

"Idővel emberül való éléshez jut minden ember,s alig lesz olyan, aki a benne szunnyadó művészi erőt heverni hagyja… mindenki verset ír majd, zenél, szobrászkodik vagy fest… mindenkiben megvan a képesség, ha többre nem, annyi, hogy a saját lelkét gyönyörködtesse vele.”

                                                                                                            (Gárdonyi Géza)

Csak pár éve fotózok, pontosabban 2007-ben jöttem rá, hogy örömet jelent számomra fényképezés, de még inkább a képek kidolgozása, hogy a fotók csak nyersanyagok és a digitális technikának köszönhetően a feldolgozáshoz készült programok segítségével, a fényképből KÉP válhat.

Kezdetben csak játszadoztam, élveztem a sok lehetőséget, aztán lassan függővé váltam. Fantasztikus érzés, amikor megszületik egy-egy kép.

Ahogy szaporodtak a „műveim”, kíváncsi lettem, vajon tetszik-e másoknak is. Megszólalt bennem az EGÓ.  Így hát pár képemet átküldtem egy ismerősömnek véleményezésre….

Izgatottan vártam a válaszát! Aztán jól meglepett! Ilyeneket írt, hogy „van szemem” a fotózáshoz, meg hogy nagyon jó némelyik és miért nem rakom fel őket a netre. Párnap elteltével újabb levelet kaptam tőle egy linkkel: www.jzfoto.eoldal.hu!  Mellékelt némi használati utasítást is és hogy tessék felrakni a képeket! Így született ez a weblap 2009 novemberében ……… (köszönöm B.I.)

Töltöttem fel képeket, de semmi több. A havi látogatói szám lassan emelkedett, ennek is egy részét is én generáltam. Én voltam az egyetlen visszatérő látogatóm. Így ment 2010 decemberéig.

Volt egy a lapom a képeimnek, de semmi több.

A 2008-as „pénzügyi válság elsodorta utolsó vállalkozásomat és a maradék hitemet a pénzügyi rendszerben. Már régóta éreztem, hogy valami alapvetően nincs rendben világunkkal, hát elkezdtem utána járni….

Aztán lépésről-lépésre kezdett összeállni a NGY KÉP! Kezdetben felelősöket, bűnösöket kerestem/ találtam.  Aztán lassan rájöttem, a megoldás a fontos (ha van egyáltalán), nem az, hogy kit kell felakasztani.  Igen, valóban fontos megérteni az okokat, rájönni a tévedéseinkre, megérteni kik és miért manipulálnak bennünket, és miért hagyjuk.  De azért, hogy tanulhassunk a hibáinkból, hogy új világot építhessünk gyermekeink számára.

A fotóim számára készített weblapomra kezdtem összegyűjteni azokat az interneten talált, rám nagy hatást gyakorló anyagokat, amelyeket a TV-ben, a főáramú médiában korábban sosem láttam, és szerintem nem is fogják őket leadni.  2010 decemberében kezdtem a munkát és „evés közben jön meg az étvágy” nem tudtam leállni. Egyre újabb és újabb írásokat, filmeket, weblapokat találtam, amiről azt gondoltam, minél több emberhez el kell jutniuk.  És ebben a munkában én is részt akarok, tudok venni. Fantasztikus érzés volt, mikor rájöttem, nem vagyok egyedül, sőt egyre több szószólója van a változást sürgetőknek, hogy egyre többen érzik,  a jelenlegi társadalmi struktúrák fenntarthatatlanok, hogy nem a regnáló hatalom vezet át bennünket az újkorba.

Eltelt egy év, mióta az első lépéseket megtettem. A lapom látogatottsága lassan elkezdett nőni és ez fontos visszaigazolás, bíztatás, hogy folytassam.

Az elmúlt napokban összefoglaltam a közelgő változások okaival kapcsolatos gondolataimat, Ébredés címmel. Jó érzés volt leírni, pontosabban ki írni magamból.

…és felbátorodtam. Ez is egy új érzés, tetszik! Folytatni fogom.

 

-k_k-mag_ny.jpg

 

 

A mappában található képek előnézete Képkedések

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.