Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Agykontroll

2011.01.28

"A lélek - a te lelked is - mindent tud, amit tudni kell és tudni lehet. Semmi nincs rejtve előtte, semmi sem ismeretlen számára. Ám nem elegendő a tudás. A lélek a megtapasztalásra törekszik."

- BESZÉLGETÉSEK ISTENNEL- - idézet a könyvből.

Carolyn Deal - A hatékony programozás titkai

 

 1996. december 10-én dr. Jill Bolte Taylor, 37 éves, Harvard egyetemi agykutató bal agyféltekéjében hatalmas bevérzés alakult ki. Négy óra alatt olyan állapotba került, hogy nem tudott járni, beszélni, írni, illetve életének bármely részletére visszaemlékezni. A bal féltekei készségek leépülését egy agykutató szemével figyelte meg, így még idejében rájött, hogy mi is történi vele, és sikerült segítséget hívnia. Nyolc évébe került, hogy agyvérzéséből teljesen felépüljön. A történet betekintést nyújt az emberi agy működésébe, valamint annak hihetetlen plaszticitásába. Azt is elénk tárja, hogy az agyvérzést átélt betegeknek valójába mire van szükségük a felépüléshez. Dr. Jill Bolte Taylor számára az agyvérzés megvilágosító hatású áldásnak bizonyult.

 Jill Bolte Taylor: Drámai, rohamos belátás

 

  Dr. Domján László - belgyógyász, reumatológus, az orvostudomány kandidátusa, a Silva-féle agykontroll nevű stresszkezelő és elmefejlesztő módszer oktatója - az elmúlt 20 évben 100 ezernél is több embernek tanította meg, hogy hogyan segíthet önmagán.

Betegnek lenni luxus. A jó hír, hogy tehetünk azért, hogy egészségünk megmaradjon, illetve betegség esetén tehetünk azért, hogy egészségünket visszaszerezzük. Ha elvágjuk a kezünket, egyetlen orvos sem képes begyógyítani a sebet. Az orvos csupán segít, hogy a szervezet meg tudja gyógyítani önmagát. Az orvos fertőtleníti a seb szélét; összevarrja a sebet, hogy hús a húshoz simuljon; beköti, hogy megelőzze a seb bepiszkolódását, de a sebet a szervezet önmaga gyógyítja be. Ha egy gép meghibásodik, magától nem jön rendbe. Ha a testünk megbetegszik, magától is meggyógyulhat. Elménkkel azonban döbbenetes mértékben befolyásolhatjuk ezt a természetes folyamatot, ami lehetővé teszi, hogy egészségesek maradjunk, illetve hogy - még úgynevezett "gyógyíthatatlan" betegség esetén is - meggyógyuljunk.

  Dr. Domján László -  Agykontrollról

 

Agykontrollos villámolvasás

 

Agykontroll gyerekeknek

Hogyan válhat részévé az agykontroll gyerekeink életének?

 

Domján László: A félelem leküzdése (Nyitott Akadémia)

 

 

Domján László a hit teremtő erejéről (Nyitott Akadémia)

 

  

Domján László - A gondolat teremtő ereje

 

 

  

Mi az a Silva módszer és mire jó!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dr. Domján László | Agykontroll.hu

 

 

 

pillanat.jpg

 

 

A mappában található képek előnézete Piramis 2010.12.26

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.