Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


El a kezekkel a vitaminomtól!

2011.06.28

A Codex Alimentarius direktívái hamarosan azt eredményezhetik, hogy elveszítjük a szabad vitaminfogyasztás lehetőségét.

Talán te is rájöttél már arra, hogy a világ megváltoztatásához először önmagadat kell megváltoztatnod. Nincs más út

A Codex Alimentariusról

 

 

Dr Lenkei Gábor MTV1 vitaműsor 2008 12 21 03

  

A választás szabadsága.

Mindannyian erre vágyunk. Modern világunk vívmányai azt a célt hivatottak szolgálni, hogy életünket gazdagabbá és teljesebbé tegyék. S bár az ember igazán sosem szabad, mégis szeretnénk azt hinni sokan, hogy azt tehetjük, amit akarunk. Pedig ez egyre kevésbé van így. A hatalom és a gazdasági élet kormányosai a véletlenszerűséget kizárva határozott célokkal viszik a világot abba az irányba, mely számukra üdvös és haszonnal kecsegtető. Ez mindig is így volt, azonban az utóbbi időben egyre többen foglaljuk el csodálatos bolygónkat és ez a „viszonylag önfeledt” irányítást akadályozhatja.

A kormányosnak cselekednie kell.

Mi lehet a megoldás? – merül fel a kérdés. Bolygónk területe nem növekszik, az egy főre jutó élettér csökken, a termőföld, esőerdők mérete rohamosan zsugorodik, úgy tűnik nincs megoldás. Hacsak nem… a Föld lakosságát – mondjuk – lefelezzük. Közel 7 milliárd emberből „csinálunk” 3-3,5 milliárdot.

Na de kinek van joga ahhoz, hogy meghatározza azt, ki fog meghalni és ki marad életben?

A válasz kétséget kizáróan az, hogy NEKÜNK. Ha élni akarunk, el kell hagynunk a megszokott „kényelmi zónát” és a sarkunkra kell állnunk. Fejlődnünk kell, tudatossá kell válnunk azzal kapcsolatban, hogy kik vagyunk, mi a célunk a földi létben. Ismernünk kell a jogainkat és meg kell értenünk, hogy a világ olyan, amilyenné mi magunk tesszük. Ha teljesen kiengeded kezedből az irányítást, a legjobb eséllyel CSAK túlélni fogsz. Az ÉLETnek pedig nem a túlélésről kellene szólnia. Ugye nem?

Weboldalunk nem azzal a céllal jött létre, hogy „Szent Háborút” indítsunk a „gonosz, kizsákmányoló” rendszer ellen. Aki egy kicsit utána néz a világgazdaság felépítésének, az hamar rájön, hogy egy szerfölött profitorientált, komplex, egymásra épülő rendszerrel áll szemben. A folyamatos növekedni akarás és végtelen felhalmozás eredménye az, ami most van. A kialakult helyzet a rendszer sajátossága és következménye, melyet nincs esélyünk komolyan megváltoztatni. Azonban nem is ez a cél. A vitaminok hozzáférhetőségének szabadságát hirdető szelíd aktivistákként elismerjük és szeretettel üdvözöljük a gyógyszerek életmentésben betöltött jótékony szerepét, azonban hiszünk abban, hogy a gondolkodó, megoldást kereső emberek számára biztosítani kell a (hivatalos álláspontot tisztelettel kritizáló) információ áramlását ahhoz, hogy mindannyian informált, felelős döntést hozhassunk a saját életükkel kapcsolatban.

Az embernek Isten adta joga a döntés szabadsága. (Egy bizonyos szintig mindenképpen.) Jogunk van a tiszta, génkezeléstől mentes élelmiszerek és a kizsákmányolt termőföld tápanyagszegénységét pótolni hivatott, bizonyítottan szükséges mennyiséget tartalmazó vitaminkészítmények és táplálék-kiegészítők fogyasztásához csakúgy, mint a bizonyítottan hatékony gyógyszerek szedéséhez.

Az életet a választás szabadsága teszi csodálatossá.

Megelőzés vagy utókezelés? Melyik szolgálja inkább azt a célt, amit Te szeretnél? Jogod van-e eldönteni, hogy melyik utat választod? Szerintünk igen.

A tűzoltásra szükség volt, szükség van és mindig szükség lesz. Mint ahogy a tapasztalt, tűzvédelmi ismeretekkel rendelkező szakértő mérnökök létére is. Jogunk van-e korlátozni a tűzvédelmi szakértők számát és a tűz megelőzéséhez szükséges anyagok kereskedelmét csak azért, hogy a tűzoltóknak legyen munkája? Szerinted?

Meggyőződésünk, hogy a testi-lelki egészséget a gondolataink teremtik meg. Tudatalatti hiedelmeink megváltoztatása, belső konfliktusaink feloldása az egyetlen valódi esélyünk arra, hogy hosszú távon egészségesek maradjunk, s így boldog, kiegyensúlyozott életet éljünk. Azonban az elvárásokkal és megélhetési karrierválasztással teli világunkban egyre kevesebb idő jut önmagunkra és annak megfejtésére, hogy kik is vagyunk valójában, s jóformán belekényszerülünk a „gyorsétkezdés” létbe, ahol a legkézenfekvőbb kontroll az egészséghez az elfogyasztott táplálékokon keresztül vezet. Ezt azok is így gondolják, akik szeretnék, ha nem azt ennéd, ami neked feltétlenül jó, s így energiával teli életet biztosíts önmagad, s szeretteid számára. Ezért is választottuk Henry Kissinger idézetét elrettentő mottónak.

Ennek a weboldalnak a kizárólagos célja az, hogy bemutassa az érem másik oldalát. Sem lázítani, sem harcra bíztatni nem akarunk senkit. Talán te is rájöttél már arra, hogy a világ megváltoztatásához először önmagadat kell megváltoztatnod. Nincs más út.

www.vitaminszabadsag.com

 

tulip.jpg

 

 

A mappában található képek előnézete Fák, virágok

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.