Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szabó Gyuri bácsi, a Bükkszentkereszti füves ember

2013.02.06

A népgyógyászat ma is működő, élő jelenség. Mindnyájunk tapasztalata tartja életben, teszi gazdagabbá. Ezzel együtt nem szabad elfelejteni azt a tudást sem, amit évszázadok alatt halmozott fel az emberiség.
A Bükki Füvészmester és Népgyógyászati Egyesület 2004. augusztusában alakult Bükkszentkereszten azért, hogy megőrizze a népi gyógyászat hagyományait különös tekintettel a gyógynövények felhasználására.

Sajnos, mára ez a tudás jórészt elveszett. Ma Magyarországon már csak 20-25 olyan tudója van a gyógynövényeknek, aki őseitől szellemi örökségül kapta tudományát. Ilyen füvesember az egyesület elnöke, Szabó Gyuri bácsi, aki nagyanyjától tanulta a füvek ismeretét és szeretetét, és aki egészsége érdekében ma is a minden nap használja a gyógynövényeket.

A 81 éves Szabó Gyuri bácsi: a bükki füvesember + néhány receptje /PDF/

Szabó Gyuri bácsi előadása Salgótarjánban.

 

A parlagfű, mint rákgyógyszer?

 Szabó Gyuri bácsi, a "Bükki Fűvesember" a szív-és érrendszeri betegségektől kezdve, a legkülönfélébb belsőszervi panaszokon át, a daganatos betegségekig, szinte minden emberi kór gyógyítására ismer egy vagy több gyógynövényt. Orvos-professzorok, vezető gyógyszerészek fordulnak hozzá tanácsért és rendszeresen tart előadásokat, továbbképzéseket a leendő, illetve a már praktizáló doktoroknak. Hosszú évtizedek alatt megszerzett tudása mérhetetlen kincs, amelyből egy pici ízelítőt kaphat, aki megnézi hatalmas sikert aratott győri előadását. Gyuri bácsi gyógyteáit az alábbi címen rendelhetik meg: http://gyorgytea.hu/

 

A javasasszony unokája  

 

A füves ember

 

 

rozsd_sk_p.jpg

 

 

 

A mappában található képek előnézete Duna

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.