Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Demokrácia Elleni Háború

2011.04.08

 Háborús (néhol megrázó) felvételekkel illusztrált videó, melyben Dr. Dahlia Wasfi iraki-ameriaki békeaktivista beszél az iraki háború, és úgy általában a terrorizmus elleni háborúk valós okáról.

A terrorizmus elleni háborúk valódi oka - Dahlia Wasfi beszéde

 

Miért harcolunk (Why We FIght)

Az Amerikai Egyesült Államok népe a Második Világháború befejezésekor úgy ünnepelt, hogy azt hitte soha többé nem kell már nagy háborút vívnia, hiszen legyőzte nagy ellenségeit, akik miatt (szerintük legalábbis) kitörhetnek a háborúk. Ehhez képest az USA azóta is folyamatosan háborúzik a Föld minden pontján. Minden háborújában úgy hirdeti magát mint a Jót, aki vagy a demokráciát viszi el valamelyik diktatúra által elnyomott országba vagy a terror ellen háborúzik. De az ilyen és ehhez hasonló ürügyek egyre kevésbé képesek a valóság elfedésére, ami az, hogy az USA egy imperialista szuperhatalom, ami a saját elképzelései szerint akarja alakítani az egész világot.

 
Amerikában nagyon erős a fegyvergyártók lobbija és a fegyvergyártás az egyik legnagyobb üzlet a világon, így a fegyvergyártóknak érdekük, hogy az USA folyamatosan hadban hadban álljon az ország határain kívül.
Egyre kifinomultabb eszközökkel el tudják érni, hogy ne legyen olyan nagy társadalmi ellenszegülés az éppen aktuális háborúval szemben, mint amilyen a vietnami háború végén jelentkezett. Most már nem sorozással hívják be a katonákat, hanem önkéntes alapon szervezik a katonaságot, ezáltal azok lesznek katonák, akiknek az anyagi körülményeik nem ad lehetőséget másképp az előrelépésre vagy olyan buták, hogy elhiszik az Amerika háborúinak reklámszlogenjeit. Így biztosított, hogy a módosabb rétegek gyerekei nem fognak meghalni és így ez a réteg nem fog szembefordulni az ország külpolitikájával. A következő lépés pedig, ami már Irakban egyre inkább érvényesül, hogy kiszervezik a hadsereg tevékenységeit külsős cégeknek (mint Dick Cheney Halliburton-je), amikre nem érvényesek a nemzetközi egyezmények, ennél fogva minden törvényen felül állnak és gyakorlatilag azt csinálnak amit akarnak és nem utolsó sorban elképesztő profitot termelnek tulajdonosaiknak.

 

 Elferdített erkölcs. Terror elleni háború.

Noam Chomsky 2002-es előadása a terror elleni háborúról a Harvardon, amiben rendesen rámutat az Egyesült Államok és Izrael képmutató magatartására és bűneire.

 

 A Demokrácia Elleni Háború (The War on Democracy)

 Dél-America

Az alábbi videóból sok mindent megtudunk az Egyesült Államok eltitkolt illetve kevésbé eltitkolt politikájáról ,főként a hidegháború alatti Latin-Amerikára vonatkozik. Az 1960-as,70-es és 80-as években az Egyesült Államok meglehetősen agresszív politikát folytatott a szegény ,szorgalmas latin amerikai demokráciák ellen,és mint azt a filmből látni is fogják ennek érdekében az USA nem csak a pénzmozgásokat kísérte figyelemmel,de a CIA nevű halálosztag és a hadsereg zsarnoki kegyetlenkedéseitől sem riadt vissza.

 

Végeláthatatlan /No End In Sight/ 

Az eredeti tervek szerint az Amerikai Egyesült Államok már 2003 második felében, pár hónappal az iraki invázió megindítása után, már csak egy alacsony létszámú, megszálló haderőt állomásoztatott volna Irakban és nyugodtan élvezhette volna az ország olajtartalékainak megszerzéséből származó hasznot. Az irakiaknak felszabadítóként kellett volna ünnepelniük az amerikaiakat, akik elhozták a békét és a szabadságot és elüldözték a gonosz diktátort Saddam Hussein-t.
A valóságban azonban teljesen máshogy alakultak a dolgok mint ahogy azt néhányan eltervezték a Fehér Házban. 2007-ig több mint 5000 amerikai katona halt meg és több mint 20 000 megsebesült a megszállás közben, a jelentősebb harccselekmények befejezése után. Az iraki polgári áldozatok száma meghaladta a 600 ezret és több mint 3 millióan menekültek el az országból. Az amerikai hadsereg és a velük szövetséges iraki erők csak az ország bizonyos részeit irányítja és sok területen irányítanak a különböző milíciák és egyéb fegyveres csoportok.
De mik voltak azok a hibák, amit az amerikaiak elkövettek Irak megszállása során, amik miatt ez a helyzet alakult ki és nem az az állapot, amit ők megállmodtak. Az amerikaiak egyáltalán nem tervezték meg előre a megszállást és szinte minden elkövethető hibát elkövettek, amit csak el lehetett követni.
Ez a film a résztvevők megkérdezésével veszi végre a megszállás előzményeit és egész folyamatát, sorra véve a hibák tömkelegét, amit elkövettek az amerikaiak.

 

 

 

 

 

 

 

Amerikai zsoldos - kiderül az igazság az iraki háborúról

Próbáltam büszke lenni a szolgálatomra, de csak szégyent érzek.
A rasszizmus többé nem takarhatja el a megszállás valóságát.
Ők is egy nép, emberi lények.
Azóta viselem a bűntudat bélyegét. Ha egy idős embert látok, mint azt, aki már járni sem tudott, rálöktük egy hordágyra és elvitettük az iraki rendőrökkel.
Bűntudatom van mikor egy anyát és gyermekeit látom, mint azt, aki kétségbeesetten kiabált és azt sikoltotta, hogy rosszabbak vagyunk, mint Szaddam mert mi tettük az utcára őket.
Bűntudatom van, ha egy fiatal lányra nézek, mint akit karon ragadtam és kirángattam az utcára.
Azt mondták, terroristák ellen harcolunk, de az igazi terrorista én voltam és az igazi terrorizmus ez a megszállás maga.
A fajgyűlölet régóta a hadsereg fontos eszköze, mellyel igazolja más országok lerombolását és megszállását.
Régóta szentesíti a gyilkosságokat, más emberek leigázását és megkínzását.
A fajgyűlölet alapvető fegyver a kormány kezében.
Fontosabb, mint egy puska, tank, bombázó gép vagy csatahajó.
Pusztítóbb, mint a tüzérségi lövedékek, bunker romboló rakéták, vagy egy Tomahawk robotrepülő.
Bár ezeket a fegyvereket a kormány hozza létre és birtokolja, mind ártalmatlanok olyan emberek nélkül, akik használni akarják őket.
Azok, akik háborúba küldenek minket, nem húzzák meg a ravaszt,
nem lőnek ki gránátokat.
Nem kell megvívniuk a háborút, csupán el kell adniuk azt.
Olyan társadalomra van szükségük, akik hajlandóak a veszélybe küldeni a katonáikat.
Katonák kellenek nekik, akik ölnek vagy meghalnak kérdés nélkül.
Milliókat költenek egyetlen bombára, de az a bomba csak akkor válik fegyverré, amikor a hadsereg tisztjei készek végrehajtani az utasítást, hogy használják.
Elküldhetik az utolsó katonát is bárhová a Földön, háború csak akkor lesz, ha azok harcolni is akarnak.
Az uralkodó osztály, a milliárdosok, akik jól keresnek mások szenvedésén, akik csak a vagyonuk növelésével törődnek, meg a világgazdaság irányításával, tudják, hogy erejük azon múlik, képesek-e meggyőzni bennünket arról, hogy a háború, elnyomás és kizsákmányolás a mi érdekünket szolgálja.
Tudják, hogy gazdagságuk azon múlik, rá tudják-e venni a munkásokat, hogy meghaljanak azért, hogy ők egy másik ország gazdaságát irányíthassák.
Azzal képesek minket a gyilkosságra és halálra rávenni, hogy képesek elhitetni velünk, hogy valahogy felsőbbrendűek vagyunk.
A katonák, tengerészek, tengerészgyalogosok, pilóták semmit sem nyernek ezen a megszálláson.
Amerika lakosságának túlnyomó többsége semmit nem nyer ezen a megszálláson.
Valójában nemhogy nem nyerünk rajta, de még többet szenvedünk miatta.
Elveszítjük végtagjainkat, sérüléseket szenvedünk, feláldozzuk az életünket.
Családjainknak látni kell a zászlóval takart koporsót leereszkedni a földbe.
Milliók élnek ebben az országban egészségügyi ellátás nélkül, munka és oktatási lehetőségek nélkül és nézik, ahogy kormányunk eltékozol NAPI 450 millió dollárt erre a megszállásra.
Országunk szegény dolgozó embereit elküldik, hogy öljenek szegény dolgozó embereket egy másik országban, hogy a gazdagok tovább gazdagodhassanak.
Fajgyűlölet nélkül a katonák rájönnének, hogy jobban hasonlítanak az iraki emberekre, mint azokra a milliárdosokra, akik őket harcba küldik.
Családokat dobtam az utcára Irakban, és arra tértem haza, hogy családok kerülnek utcára a hazámban is, és ez egy tragikus és értelmetlen ingatlanpiaci válság.
Fel kell ébrednünk és megérteni, hogy valódi ellenségeink nem valami távoli országban vannak, nem olyan emberek, akiknek a nevét sem tudjuk, nem olyan kultúrák, amiket nem is értünk.
Ellenségeinket nagyon jól ismerjük akiket fel tudunk ismerni.
Ellenségünk az a rendszer, amely hadat visel, ha az hasznot hoz;
ellenségünk a vállalat vezetője, aki kirúg minket, ha az hasznot hoz;
a biztosító társaság, amely megtagadja tőlünk az ellátást, ha az hasznot hoz; a bank, ami elveszi az otthonunkat, ha az hasznot hoz.
Az ellenségünk nem ötezer mérföldre van tőlünk, hanem épp itt, saját hazánkban.
Ha összefogunk, testvéreinkkel együtt harcolunk, megállíthatjuk ezt a háborút, megállíthatjuk a kormányunkat, és létrehozhatunk egy jobb világot.
Fordítás:
http://hajnalvilag.hu

 

gy_zelem-v.jpg

 

 

A mappában található képek előnézete Hangulatban

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.